Hozzávalók:
-500 gramm finom porcukor
- 13 gramm CMC
por (Primo márkájút használok)
- 30 ml víz
- 13 gramm zselatin
35 gr folyékony glukózszirup
-40 gr fehér zsiradék
-1 tojás fehérje
-minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen
30 ml vízbe, 13 gramm zselatint
Dr.Oetker beáztatunk.
Hagyjuk megdagadni.
500 gramm finom porcukrot (nem púderszerű) átszitálunk 13 gramm CMC
porral.
(Figyelj arra, hogy többféle CMC por létezik, valamelyik erősebb, és akkor kemény lesz a masszád, akkor kevesebbet kell beletenni)
(Figyelj arra, hogy többféle CMC por létezik, valamelyik erősebb, és akkor kemény lesz a masszád, akkor kevesebbet kell beletenni)
A zselatinos tálat gőz fölé
helyezzük. 35 gr folyékony glükózszirupot és 40 gr fehér zsiradékot
(kókuszzsír, pálmazsír) teszünk bele és együtt addig melegítjük, amíg szépen fel
nem olvad.
A porcukor közepébe öntjük, majd a habverő dagasztószárával, lassú fokozaton kezdjük verni, miközben egy tojás fehérjét is hozzá adunk. Sajnos habverővel nem lehet sokáig verni, mert leégne a motor. Amikor már kezd szépen összeállni és nyúlóssá válni, akkor zsíros (kókuszzsír, pálmazsír) kézzel lehet a maradék porcukrot hozzá gyúrni, addig, míg rugalmas selymes masszát kapunk. Légmentesen lezárva tároljuk, nagyon jól színezhető. Ajánlatos 1-2 nappal a használat előtt elkészíteni, mert összeérnek az anyagok, és jobb masszát kapunk, ha pihentetjük. Hűtőben, akár három hónapig is eláll. (Én nem hűtőben, hanem szobahőmérsékleten légmentesen lezárva tárolom).
A porcukor közepébe öntjük, majd a habverő dagasztószárával, lassú fokozaton kezdjük verni, miközben egy tojás fehérjét is hozzá adunk. Sajnos habverővel nem lehet sokáig verni, mert leégne a motor. Amikor már kezd szépen összeállni és nyúlóssá válni, akkor zsíros (kókuszzsír, pálmazsír) kézzel lehet a maradék porcukrot hozzá gyúrni, addig, míg rugalmas selymes masszát kapunk. Légmentesen lezárva tároljuk, nagyon jól színezhető. Ajánlatos 1-2 nappal a használat előtt elkészíteni, mert összeérnek az anyagok, és jobb masszát kapunk, ha pihentetjük. Hűtőben, akár három hónapig is eláll. (Én nem hűtőben, hanem szobahőmérsékleten légmentesen lezárva tárolom).
Lentebb láthatjátok, milyen "márkát" használok, ajánlom, hogy ezeket használjátok.
Ezektől eltérőmárkájú termékek esetén, rosszabb minőségű masszát kaptok.
Kattints a képre és megjelenik a beszerzés helye
Jó munkát és alkossatok szépeket.
Üdvözlettel:
Szia! Én glükózszirupot nem kapok a környéken..., hol tudok olyat beszerezni? Vagy helyettesíthetem azt mézzel?
VálaszTörlés