2013. december 14
Tészta hozzávalói:
2,5 dkg élesztő
50 dkg liszt
5 dkg porcukor
5 dkg margarin (mi 8 dekát használtunk)
0,5 dkg só
tej
Töltelék:
50 dkg túró
10 dkg cukor
1 tojás sárgája
Tésztája megegyezik a brióstésztájával, azzal a különbséggel, hogy itt picivel lágyabb tésztát készítünk.
A
tészta készítésének menete is megegyezik a briós tésztáéval. Élesztőt
melegített tejben feloldjuk, a tojást tejben elkeverjük a sóval, a
hozzávalókat keverőtálba tesszük, és géppel kidolgozzuk.
Kelesztjük/félidőben
átgyúrjuk. Ha megkelt, hengergetjük, hogy a levegőt kinyomjuk belőle,
és 16darabra osztjuk. Itt kis zsemléket formázunk belőle, és letakarva
pihentetjük.
Pihentetés után körülbelül 10 cm átmérőjű köröket
nyújtunk. A sütőlemezre 3x4 darabot helyezünk a körökből. Egy sodrófa
végével a körök közepébe mélyedést nyomunk, a tészta tetejét tojással
kenjük, a sodrófával nyomott kört nem feltétlenül szükséges lekenni. A
tésztára túróból készült golyókat helyezünk, melyeket a tésztán
tenyerünkkel lapítunk szét. A túró közepébe 1 szemmazsolát helyezünk, és
újra kelesztjük.
Ha megkelt 180 C-os sütőben készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése