2014. március 21., péntek

Stefánia torta

2014. január 27
 
Hozzávalók piskótához

7 db tojás
14 dkg cukor
17 dkg liszt

A lisztet átszitáljuk, a tojásokat szétválasztjuk. A cukor 1/3 részét a sárgájába, 2/3-ad részét a fehérjébe tesszük. Mind a kettőt habbá verjük, majd a kéthabos tömeget egybetelepítjük, és óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amíg egyneművé nem válik.
Egy tortához két darab sütőlemezt készítünk elő, melyek felületét formaleválasztó spray-vel lefújunk, vagy leolajozzuk és lisztezzük. A sütőlemezekre,tortakarika nagyságú lapokat kenünk a tésztából. Egy tortához hat darab lapra van szükség.
180 C-os sütőtérben készre sütjük.A kész lapokat (kerek)formára vágjuk, és a lapokat krémmel töltjük. A tetejére olvasztott csokoládé, és kakaópor kerül.

Krém hozzávalók:

1 l tej
60 dkg cukor
15 dkg krémpor
5 dkg kakaópor
+
1 kg margarin

A tejből, cukorból, krémporból sárga krémet főzünk (puding). A krémet kihűtjük, majd margarinnal és kakaóval kihabosítjuk. A elkészült krémmel betöltjük a tortát.