Hozzávalók:
1 kg liszt
80 dkg áttört, főtt burgonya
5 dkg élesztő
20 dkg margarin
20 dkg sertészsír
6 dkg só
2 db egész tojás
folyadék, ha szükséges/tej
A
margarint és a zsírt elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a burgonyát, a
sót, a tejben elkevert élesztőt és tojást, és összegyúrjuk.
Pihentetjük.
Először liszt nélküli deszkán hengert formázunk, majd
alálisztezzük, és kinyújtjuk 1,5-2 cm vasgatságúra. Sütőlapra helyezzük
és hűtőben pihentjük. A pihentetett tésztából sima kerek kiszúróval
kiszaggatjuk, sütőplére helyezzük, figyelve, hogy az egymás alatti sorok
eltolva helyezkedjenek el. A pogácsák tetejét tojással lekenjük.
Szórhatjuk köménymaggal, sajttal. Kelesztjük kelesztőben. Kelesztés
után, 180 C-os sütőtérben készre sütjük.
https://www.youtube.com/watch?v=JENRxh5a6lg
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése