2014. április 15., kedd

Trüffel golyók és mézgrillázs bonbonok


Rumos-diós trüffel golyó, 20 db fehércsokis

50 ml tejszín
4 g méz
150 g étcsoki
20 ml rum
maréknyi dió

A diót megpörköljük, nyújtófával megtörjük, rumba áztatjuk. (körülbelül két kupaknyi rum) De a rumot keverhetjük a krémhez is.
A tejszínt a mézzel felforraljuk,majd az olvadt étcsokoládét hozzácsurgatjuk, és hozzákeverjük a diót.
Pihentetjük, majd simacsöves zsákkal zsírpapírra golyókat nyomunk, vagy kézzel golyókat formázunk,kigömbölyítjük, majd kifagyasztjuk.
Mártóvillával, temperált fehércsokoládéba mártjuk, majd kerek mártóvillával újra csokiba mártjuk, gitter rácson borzasítjuk. Lehet pörkölt dióba,porcukros kakaóporba, csokiforgácsba, darált narancshéjba hempergetni, vagy csak a tetejét megszórni. Száradás után,bon-bon kapszliba tesszük.

Rumos-diós trüffel golyó, 20 db étcsokoládés

50 ml tejszín
4 g méz
150 g tejcsoki
20 ml rum
maréknyi dió.

A diót megpörköljük, nyújtófával megtörjük, rumba áztatjuk. (körülbelül két kupaknyi rum) De a rumot keverhetjük a krémhez is.
A tejszínt a mézzel felforraljuk,majd az olvadt étcsokoládét hozzácsurgatjuk, és hozzákeverjük a diót.
Pihentetjük, majd simacsöves zsákkal zsírpapírra golyókat nyomunk, vagy kézzel golyókat formázunk,kigömbölyítjük, majd kifagyasztjuk.
Mártóvillával, temperáltét csokoládéba mártjuk, majd kerek mártóvillával újra csokiba mártjuk, gitter rácson borzasítjuk. Lehet pörkölt dióba,porcukros kakaóporba, csokiforgácsba, darált narancshéjba hempergetni, vagy csak a tetejét megszórni. Száradás után,bon-bon kapszliba tesszük.


Mézgrillázs bonbon, 500 g

120 g cukor
120 g méz
10 dkg kandírozott cseresznye
60 g kandírozott narancshéj
120 g mogyoró
60 g mandula (héjatlan)
60 g pisztácia
étcsokoládé a mártáshoz

A magokat halványra pörköljük. Ha héjas, a héját ledörzsöljük. Fele mennyiséget ledaráljuk,másik felét nyújtófával gorombára törjük.
A gyümölcsöket aprítjuk.
Előkészítjük a fakeretet (ha van),tálcát, porcukrot, nyújtófát.
A fakeret: sarkainál váltva túlfutó,4 db 2 cm magas farúdból összerakott sablon.

Mézet felforraljuk, a cukrot világosra olvasztjuk. A felolvasztott cukorba beleöntjük a mézet, majd a gyümölcsöket, magokat és tűzön átmelegítjük.
Porcukorral hintett vagy vizezett, vagy olajozott falapon, vagy szilikonlapon, nyújtófával a fakeretsegítségével, még melegen, 20 milliméteresre nyújtjuk.
Hagyjuk kihűlni, majd beosztóval 20milliméteres kockákat vágunk, vagy kerek kiszúróval kiszúrjuk.Hagyjuk megdermedni, majd az alját temperált étcsokoládéba mártjuk.

 https://www.youtube.com/watch?v=o2KXZz5ERvE