2017. január 21., szombat

Alstromeria "sirius" fázisképekkel

Alstroemeria “sirius”
Szükséges anyagok és eszközök:
- fehér színű papírbevonatos virágdrót 30-as és 33-as
- 0,8-as virágkötő drót
- egy drótvágó
- fehér cukorvirág massza
- Alstroemeria “sirius” kiszúró vagy egy papír sablon (amit saját kezűleg el lehet készíteni)
- egy Alstroemeria “sirius” sziromerező
- Airbrush ételfesték bordó (én Fractal Colors márkájút használok) 
- Ételfesték / Szirom porfesték kanári sárga
-búzadara, rétesliszt 
- egy vékony ecset az airbrush felvitelre 
- gömbvégű eszköz
- formázó szivacs, én azért vásároltam ezt a fajtát, mert ezt több célra is fel tudom használni pl. kisebb virágok elkészítéséhez (dekorgumi is megfelel)
- világoszöld színű virágkötő szalag
- szalagvágó (ha nincs, ollóval is el lehet vágni a szalagot)
- műanyag sodrófa
- kerékvágó mintázó


Virágmassza recept:
Hozzávalók:
-500 gramm finom porcukor
- 13 gramm CMC por
- 30 ml víz
- 13 gramm zselatin
35 gr folyékony glukózszirup
-40 gr fehér zsiradék
-1 tojás fehérje 
Az elkészítését megtaláljátok a blogomban: www.cukorviragok.hu
Lássunk munkához:
  1. Vágj 6 db, 33-as fehér virágdrótból, körülbelül 9 cm hosszúságúakat. 
  2. Sodord be a drótot 4,5 cm hosszan nagyon vékonyan, egyenletesen virágmasszával.  A besodort végére készíts pici golyót és szúrd rá a drót virágmasszával borított végére.  Búzadarát és réteslisztet összekeverem a kanári sárga porfestékkel, és ebbe a keverékbe belemártom drót bogyós végét.

  1. A hat drótot szorosan összefogjuk egy erősebb dróthoz, és virágszalaggal összeállítjuk. Az összeállított drótokat meghajlítjuk a képen látható módon.


  1. Fogj egy pici cukorvirág masszát, és sodord rá a 26-os fehér színű papírbevonatos virágdrót végére, körülbelül 1/3 hosszan, majd helyezd bele az erező táblán az egyik vágásba az így elkészített virágdrótot, majd tegyél rá, egy gesztenye méretű cukormasszát, amit egy picit kézzel megnyújtogattál. Amennyiben így kezdesz el drótra építeni, csekély eséllyel fog majd a száradás után forogni a szirom a dróton. Kezd el kinyújtani (a bal kezeddel fogd meg a virágdrótot és a jobb kezeddel a műanyag nyújtóval nyújts ki). Úgy, hogy vigyázz arra, hogy csak a drótot körülvevő anyagot nyújtsd (csak minimálisan nyújthatsz a dróton lévő anyagon, mert kiszúrhatja a drót az anyagot). Az alstromeria kiszúrót vagy papírsablont ráteszed a kinyújtott anyagra, és körbevágod a kerékvágó mintázóval.  (három picit szélesebb és három keskeny szirmot vágsz ki) 

5. Formázószivacson, a golyós eszközzel a széleit levékonyítod, majd erezőbe teszed egyenként a szirmokat, és utána is a gömbvégű eszközzel a széleit egy kicsit meghullámosítod. Ha nem rendelkezel erezővel, vehetsz alapul élő virágot vagy marcipánformázó szettből (vagy kerékvágó mintázóval) egy vékony végű eszközzel húzhatsz bele pár vonalat. Erező nélkül is készíthetsz gyönyörű, élethű liliomot, a színek kavalkádjával, jó összeállításával. A szirom nem kell, hogy teljesen meg száradjon ahhoz, hogy összeállítsuk, sőt fél szárazon lehet már az airbrush ételfesték bordójával árnyalni és utána összeállítani. Így amikor állítod össze a virágot, a szirom tövét az ujjaddal oda tudod simítani és nem törik.


  1. Kezdődhet a virág összeállítása. Az összeállított bibékhez hozzáerősíted virágszalaggal, egyesével a vékony szirmokat, majd kívülre kerülnek a vastagabbak.




  1. És kész a virágod

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése