2014. március 21., péntek

Ananászos joghurttorta

 2014. január 18

Hozzávalók

Piskóta karikához:

7 db tojás
14 dkg kristálycukor
17 dkg liszt

Krémhez:

20 dkg joghurt
10 dkg ananászlé
8 dkg kristálycukor
3 db tojás
5 mokkás kanál zselatin
tejszínhab a díszítéshez
1 konzerv ananász (egész szeletek legyenek) 4 karikát vágjunk 4 felé a díszítéshez, a többit pedig pici darabkákra

Előkészítés: A tortakarikához kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket.

Tészta bekeverése: A tojásokat kettéválasztjuk és a cukor 1/3-át a sárgájával a 2/3-át a fehérjével habbá verjük. A két habos tömeget egybetelepítjük,fokozatosan hozzákeverve a lisztet.

Tortakarika: A kész masszát tortakarikába öntjük, és 160-170 C-on 25 perc alatt készre sütjük. A kisült karika tetejét lelisztezzük, tetejére fordítva, saját gőzében hagyjuk hűlni. Kihűlés után 3 részre vágjuk.

Krém készítése: Az ananászt apródarabokra vágjuk, de 16 szelet nagyobb ananászt félre teszünk a díszítéshez. A zselatint a cukrot, a tojást és a joghurtot, ananászlét vízgőz felett 90 C-ra melegítjük, majd állandó kevergetés mellett lehűtjük. A lehűlt krémhez keverjük az ananászt, és a 3-4 dl felvert tejszínhabot. Majd ezzel betöltjük a tortát. Egy pici sárga ételszínezéket cseppenthetünk a joghurthoz, hogy ne legyen nagyon sápadt a krémünk.

A díszítés: A kész tortát pihentetjük, hűtőben kifagyasztjuk, majd kivágjuk a karikából.Tejszínhabbal és az ananász szeletekkel díszítjük.