2014. március 12
Hozzávalók:
1 l tej
25 dkg folyékony tejszín
35 dkg kristálycukor
1/2 vaníliarúd
10 db tojás sárgája
A tejet és a tejszínt edénybe töltjük, beletesszük a félbevágott vaníliát és melegíteni kezdjük. A cukrot, tojást egy merőkanálnyi meleg tejjel egy üstben simára keverjük. Amikor felforrt a tej, a tojássárgájához újabb merőkanál, ezúttal forró tejet adunk, elkeverjük, majd hozzáöntjük a tűzhelyen lévő tejhez. Habverővel elkeverjük,és 85-95 C-ra melegítjük, nem szabad forrnia. Ha kész, lehűtjük,például hideg vízbe állítva, ha kihűlt leszűrjük és 2-3 órán át pihentetjük. Pihentetés után töltjük fagylaltgépbe töltjük és kifagyasztjuk.
A vaníliafagylaltból, többféle ízesítésű fagylaltot készíthetünk, például puncs, csokoládé,kávé, sztracsatella.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése