2014. március 21., péntek

Tányérdesszertek

 2014. március 3

Gyümölcskenyér sand felvertből

Hozzávalók:
6 db egész tojás
4 db tojás sárgája
10 dkg kristálycukor
15 dkg liszt
18 dkg cukrozott gyümölcs (6 dkg áztatott mazsola, 6 dkg cukrozott narancshéj, 6 dkg cukrozott cseresznye)
6 dkg gorombára vágott dió
6 dkg süthető csokoládé chips
citromhéj vagy aroma
vaníliás cukor vagy aroma
3 dkg olvasztott vaj vagy olaj (4 kanál)


A tojásokat üstbe leengedjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, és vízgőzön, 40-45 C-ra melegítjük, majd kihűlésig habosítjuk/felverjük. A kihabosított anyaghoz hozzákeverjük a gyümölcsöket, csokoládét, diót, majd belekeverjük a lisztet. Olajozott formákba simítjuk, és 165 C-on készre sütjük.


Gesztenyerolád

A piskóta hozzávalói:
8 db tojás
16 dkg cukor
17 dkg liszt
3 dkg kakaópor

A lisztet, a kakaóporral átszitáljuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukor 2/3-val, a sárgáját a cukor 1/3-val habbá verjük. A két habos tömeget egybetelepítjük, óvatosan belekeverjük a kakaós lisztet, majd papírozott sütőlemezre kikenjük. 180 C-os sütőtérben kisütjük, hűlni hagyjuk, a krémmel betöltjük, feltekerjük, tetejét hullámos habkártya segítségével, vonalakkal díszítjük, gesztenyét reszelünk rá és olvasztott csokoládéval spricceljük. Hűtőben dermesztjük, végül felszeleteljük.

A krém hozzávalói és készítése

Alap vajkrémet főzünk (ez a mennyiség több süteményhez elég)
1 l tej
60 dkg kristálycukor
15 dkg krémpor
1 kg margarin

1 roládhoz
25 dkg gesztenyemassza, melyből 3 dekát félreteszünk a díszítéshez
3-4 cl rum
kevés olvasztott csokoládé a díszítéshez

A tejből, cukorból, krémporból pudingot főzünk, kihűtjük, majd margarinnal kihabosítjuk.
A gesztenyemasszából félretesszük a3 dkg díszítésre szánt mennyiséget, a többit egy tálba tesszük, 3-4 cl rumot adunk hozzá, és elkeverjük. Hozzáadunk egy keveset a kihabosított alapkrémből, ezzel is elkeverjük, majd hozzákeverjük a többi alapkrémet is.
Egy rolád betöltéséhez körülbelül 80 dkg krémre van szükség.

A tányérdesszertek készítési módja a videón.

További receptek:http://cukraszsutikvideoval.blog.hu/ itt találod meg a gesztenyerolád készítéséről szóló videót: http://cukraszsutikvideoval.blog.hu/2014/02/10/gesztenyerolad_605

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése