2014. január 26
30 dkg víz
30 dkg olaj
kevés só és cukor
30 dkg liszt
9-10 db tojás (a tészta állagától függően)
A vizet, olajat, kevés sót és cukrot, felforraljuk, majd egyszerre beleöntjük a lisztet, és lereszteljük.
A leresztelt anyagot gépi üstbe tesszük, és lassú keverés közben a tojásokat egyesével hozzáadva, krémes állagúra keverjük.
A tésztát nyomózsákba szedjük,sima nyomócsővel, egymástól távol, sütőpapíros lemezre nyomjuk. A tészta sülés közben körülbelül háromszorosára nő.
180 fokos sütőtérben készre sütjük.
Hozzávalók a fánkok díszítéshez
0,5 kg kockacukor
pörkölt, szeletelt mandula
A cukorból doboscukrot készítünk. A fánkok tetejét a még forró cukoroldatba mártjuk, majd pirított mandulába nyomjuk. Hagyjuk megdermedni.
Hozzávalók a sárga krémhez
1 l tej
20 dkg kristálycukor
3 dl tojásfehérje
12 dkg vaníliás krémpor
1 l tejszín
A puding készítése: A cukorból 5dekagrammot a tejbe öntünk és együtt felforraljuk. Egy merőkanálnyi tejjel simára keverjük a 12 dkg pudingport, majd hőkiegyenlítés után, a felforrt tejhez öntve, sűrű krémet főzünk.
15 dkg cukrot, 3 dl tojásfehérjével gépi üstben habbá verünk, úgy időzítve, hogy pont akkora legyen készen, mikorra a vaníliás puding elkészült.
A habbá vert tojásfehérjét és a lefőzött sárga krémet egybetelepítjük. Ezzel a krémmel, és felvert tejszínhabbal töltjük a fánkokat.
Töltés előtt a fánkok tetejét levágjuk, a fánkok aljába nyomjuk előbb a sárga krémet, majd a felvert tejszínt, és erre helyezzük a fánkok tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése