Néró sütemény
2013. december 14
Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg margarin
17 dkg porcukor
8 db tojássárgája
2-3 dkg kakaópor
(Ha kakaós tésztát készítünk, akkor a kakaómennyiségét, 3 dekagrammot le kell venni a lisztből)
Előkészítés: Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket.
Tészta kikeverése:
A margarint kicsit felmelegítjük, és a porcukorral habosra keverjük,
majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és így habosra keverjük,
majd hozzákeverjük a lisztet, fakanállal, lazán keverve. Ha kakaós
tésztát készítünk akkor a kakaót a liszttel keverjük össze.
A nero formázása:
A bekevert tésztát habzsákba töltjük, sima csővel, a megadott formára
(a kakaósból hosszúkás alakot, a simából köröket), a sütőlemezre
nyomjuk. Fontos, hogy egyforma méretűek legyenek a kinyomott sütemények,
hogy töltéskor könnyen össze tudjuk majd illeszteni őket.
A nero
töltése: Miután 180 fokon megsütöttük barackízzel megkenjük, és
összeragasztjuk az aljakat a tetőkkel figyelve arra, hogy azok
passzoljanak egymáshoz.
A csokidíszítés: A díszítés történhet fecskendezéssel és mártással.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése