2014. március 21., péntek

Néró sütemény

 2013. december 14
Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg margarin
17 dkg porcukor
8 db tojássárgája
2-3 dkg kakaópor
(Ha kakaós tésztát készítünk, akkor a kakaómennyiségét, 3 dekagrammot le kell venni a lisztből)

Előkészítés: Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket.

Tészta kikeverése: A margarint kicsit felmelegítjük, és a porcukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és így habosra keverjük, majd hozzákeverjük a lisztet, fakanállal, lazán keverve. Ha kakaós tésztát készítünk akkor a kakaót a liszttel keverjük össze.

A nero formázása: A bekevert tésztát habzsákba töltjük, sima csővel, a megadott formára (a kakaósból hosszúkás alakot, a simából köröket), a sütőlemezre nyomjuk. Fontos, hogy egyforma méretűek legyenek a kinyomott sütemények, hogy töltéskor könnyen össze tudjuk majd illeszteni őket.
A nero töltése: Miután 180 fokon megsütöttük barackízzel megkenjük, és összeragasztjuk az aljakat a tetőkkel figyelve arra, hogy azok passzoljanak egymáshoz.

A csokidíszítés: A díszítés történhet fecskendezéssel és mártással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése