2014. március 21., péntek

Sajtos fánkocskák

2014. január 12

Krémhez
30 dkg sajt
4 dl tejszín
2 db tojássárgája


Vízgőz felett addig melegítjük kevergetve, amíg a reszelt sajt elolvad. Inkább lágy sajtot használjunk, mert az gyorsabban olvad. Az edény széléről folyamatosan keverjük vissza a sajtot, hogy ne égjen oda. Ha a sajt felolvadt, üstbe átszedjük, sózzuk, és 20 dkg vajjal kihabosítjuk.
(Gyakorlaton háromszoros mennyiséghez 65 dkg vajat használtunk.)

Hozzávalók a forrázott tésztához
20 dkg víz
20 dkg olaj
1/2 dkg cukor
pici só
+
20 dkg liszt
kb. 7-8 db egész tojás

A víz, olaj, cukor és só elegyét tűz fölött felforraljuk, majd egyszerre beleteszünk 20 dkg lisztet, kevergetve lereszteljük, majd krémkeverő feltéttel gépi üstben kihabosítjuk, közben egyenként adagolva hozzá  a tojásokat, annyit, amennyit felvesz.
A kész masszát habzsákba szedjük, és sütőpapíros lemezre, egymástól távolabb, kis halmokat nyomunk. Ügyeljünk a távolságra, mert a tészta körülbelül háromszorosára nő sülés közben.
Sütési hőmérséklet: 180 C
Sütési idő: 20-25 perc