Hozzávalók a tésztához:
4 db egész tojás + 2 db tojássárgája
10 dkg cukor
12.5 dkg liszt
3 cl olaj
Vízgőz
 felett a tojással elkevert cukrot melegítjük (kb 40 C). Üstbe tesszük 
és kihabosítjuk. Hozzáadjuk a lisztet és az olajat, bekeverjük. Kikent 
gyümölcstortasütő formába tesszük, és 165 C-on megsütjük.
Cukorral szórt felületre borítva hűtjük, majd a formán túllogó részeket levágjuk, és a kész tortát kiszedjük a formából.
Krém:
Tölthetjük 35-40 dkg főzött pudingkrémmel,
vagy
3 dl tej
6-7 dkg cukor
3 dkg krémpor
A gyakorlaton ugyanazt a krémet használtuk, mint a Rokokó tortánál, csak darabolt gyümölcsöt adtunk még hozzá.
Krém (4 tortára elegendő mennyiségben): 1 l tej, 60 dkg cukor, 15 dkg krémpor
Díszítése:
 A gyümölccsel körkörösen kirakjuk a tortát. 12 szeletbe vágjuk majd, 
ezért ügyelni kell az elrendezésnél arra, hogy mindegyik gyümölcsből, 
minden szeletre jusson.
Zselatin: (4 tortához elég)
1 l víz
30 dkg cukor
10 dkg zselatin
Az elkészített zselatinnal lekenjük a tortát, és kifagyasztjuk.
 
https://www.youtube.com/watch?v=ySlWZEbbRmg
 
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése