2014. április 15., kedd

Indiáner felvertből - Csemegebomba


Párizsi krém
1 kg cukor
4 dl tejszín
1 kg krémmargarin
25 dkg kakaó

Egy kiló cukorra ráöntünk 4 dl tejszínt, és felforraljuk, szálpróbáig besűrítjük. Egy üstbe25 dkg kakaóport 30 dkg krémmargarint teszünk, és az elkészített cukoroldatot beleöntjük, elkeverjük, és egy tálcára kiöntve,keverés nélkül hagyjuk hűlni.
Ha kihűlt, 70 dkg krémmargarinnal gépi üstben kihabosítjuk, és az így kapott párizsi krémmel töltjük az előkészített tésztát.

Felvert hozzávalói:
6 db tojás sárgája
12 db tojás fehérje
12dkg kristálycukor
25 dkg liszt
2 cl víz

Készítése:
A fehérjét a cukorral nem kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk a 2 cl vizet, és egy kevés lisztet elkeverünk benne, hogy olyan legyen mintha a sárgáját is habbá vertük volna. A nem kemény habbá vert fehérjéből keveset keverünk hozzá, majd az összes habot hozzáadjuk, és fakanállal belekeverjük a lisztet. Sima csöves habzsákból, papírozott sütőlemezre formázzuk és 180 fokos gőzmentes sütőtérben kisütjük.

A kisült tészták közepét kihörzsöljük. Az aljának szánt darabnak egyenes talpat vágunk,a tetejét és az alját krémmel töltjük, összeillesztjük, a tetejére a krémből bevonatot készítünk, amit borzasra formázunk. A süteményeket hűvös helyen dermesztjük, majd csokoládéban kimártjuk.

  https://www.youtube.com/watch?v=qCXQ6ITRftg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése