Hozzávalók piskótához
7 db tojás
14 dkg cukor
17 dkg liszt
A
lisztet átszitáljuk, a tojásokat szétválasztjuk. A cukor 1/3 részét a
sárgájába, 2/3-ad részét a fehérjébe tesszük. Mind a kettőt habbá
verjük, majd a kéthabos tömeget egybetelepítjük, és óvatosan
beleforgatjuk a lisztet, amíg egyneművé nem válik.
Egy tortához
két darab sütőlemezt készítünk elő, melyek felületét formaleválasztó
spray-vel lefújunk, vagy leolajozzuk és lisztezzük. A
sütőlemezekre,tortakarika nagyságú lapokat kenünk a tésztából. Egy
tortához hat darab lapra van szükség.
180 C-os sütőtérben készre
sütjük.A kész lapokat (kerek)formára vágjuk, és a lapokat krémmel
töltjük. A tetejére olvasztott csokoládé, és kakaópor kerül.
Krém hozzávalók:
1 l tej
60 dkg cukor
15 dkg krémpor
5 dkg kakaópor
+
1 kg margarin
A
tejből, cukorból, krémporból sárga krémet főzünk (puding). A krémet
kihűtjük, majd margarinnal és kakaóval kihabosítjuk. A elkészült krémmel
betöltjük a tortát.
http://www.youtube.com/watch?v=NiJkvr2v6no&feature=youtu.be
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése