Hozzávalók a piskótához
7 db tojás
14 dkg cukor
15 dkg liszt
2 dkg kakaó
A
lisztet a kakaóval együtt átszitáljuk, úgy, hogy a kakaó van alul a
szitában, felül a liszt, mert így, szitálás közben egyből össze is
keveredik a két anyag.
A tojásokat szétválasztjuk. A cukor1/3-át a
sárgájával, 2/3-át a fehérjével habbá verjük. A kéthabos tömeget
egybetelepítjük és óvatosan beleforgatjuk a kakaós lisztet is, addig,
amíg egynemű anyagot nem kapunk. A tésztát,sütőpapírral fedett
sütőlemezre, két szögletes tortaforma nagyságúra kenjük ki. 180 C-os
sütőtérben készre sütjük.
A kész piskótalapot liszttel szórjuk,tetejét sütőpapírral fedjük, megfordítjuk, és saját gőzében hagyjuk kihűlni.
A
kihűlt lapokat ketté vágjuk, az egyiket olvasztott csokoládéval
vékonyan megkenjük, recés spatulával díszítjük, hagyjuk megdermedni. A
másik piskótalapot sütőkeretbe helyezzük.
Krém
60 dkg tejszínhab
7 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
A
tejszínt habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a cukrozott kakaóport.
Az így kapott krémet a sütőkeretbe helyezett piskótalapon egyenletesen
elkenjük,dermedni hagyjuk.
Dermedés után, a csokoládéval vont
piskótalapot külön 16 szeletbe vágjuk, majd a szeletelt lapokat a
krémmel töltött részre helyezzük, és az egész süteményt,fűrészelő
mozdulattal kockákra vágjuk.
http://www.youtube.com/watch?v=THOoJ7PkvDM&feature=youtu.be
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése