Anikó receptje:
Szirupot főzünk kis lángon fedő alatt: 15 dkg kristály cukorból, fél dl vízzel és adjunk hozzá 3 evőkanál mézet is
Habverő tálban 10 g étkezési zselatinra tegyünk 3 evőkanál vizet. Míg a szirup elkészül, hagyjuk duzzadni. Amint tökéletesen feloldódott a cukor a zselatinra öntjük a forró szirupot. Adunk hozzá egy csipet sót, ha színezni szeretnénk a porfestéket, és verjük erős habbá. Ezután adjuk bele 4-5 részletben a 485 g Bako Hungária Kft. által forgalmazott (Máté János gyártó) finom porcukrot, és alacsonyabb fokozaton dolgozzuk bele, vigyázva a habverőre le ne égessük a motorját. Nyúlós, ragacsos állagú lesz, egy napot pihentetjük, azután felhasználható. Enyhén olajozott felületen átdolgozzuk, nyújtva burkolásra használjuk. Ez az adag egy 7 cm magas és kb 20-22 cm átmérőjű karikához elég. Legjobb, ha száraz, hideg helyen egy éjszakát hagyjuk szikkadni a felületet mielőtt lüsztereznék, vagy festenénk. Ha festeni szeretnénk, nagyon kevés olajat használjunk a kidolgozáskor, mert nem vonja be a festék.
Szirupot főzünk kis lángon fedő alatt: 15 dkg kristály cukorból, fél dl vízzel és adjunk hozzá 3 evőkanál mézet is
Habverő tálban 10 g étkezési zselatinra tegyünk 3 evőkanál vizet. Míg a szirup elkészül, hagyjuk duzzadni. Amint tökéletesen feloldódott a cukor a zselatinra öntjük a forró szirupot. Adunk hozzá egy csipet sót, ha színezni szeretnénk a porfestéket, és verjük erős habbá. Ezután adjuk bele 4-5 részletben a 485 g Bako Hungária Kft. által forgalmazott (Máté János gyártó) finom porcukrot, és alacsonyabb fokozaton dolgozzuk bele, vigyázva a habverőre le ne égessük a motorját. Nyúlós, ragacsos állagú lesz, egy napot pihentetjük, azután felhasználható. Enyhén olajozott felületen átdolgozzuk, nyújtva burkolásra használjuk. Ez az adag egy 7 cm magas és kb 20-22 cm átmérőjű karikához elég. Legjobb, ha száraz, hideg helyen egy éjszakát hagyjuk szikkadni a felületet mielőtt lüsztereznék, vagy festenénk. Ha festeni szeretnénk, nagyon kevés olajat használjunk a kidolgozáskor, mert nem vonja be a festék.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése