2014. március 21., péntek

Gesztenyerolád

 2014. február 10
 
A piskóta hozzávalói:
8 db tojás
16 dkg cukor
17 dkg liszt
3 dkg kakaópor

A lisztet, a kakaóporral átszitáljuk.A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukor 2/3-val, a sárgáját a cukor 1/3-val habbá verjük. A két habos tömeget egybetelepítjük, óvatosan belekeverjük a kakaós lisztet, majd papírozott sütőlemezre kikenjük. 180 C-os sütőtérben kisütjük, hűlni hagyjuk, a krémmel betöltjük, feltekerjük, tetejét hullámos habkártya segítségével, vonalakkal díszítjük,gesztenyét reszelünk rá és olvasztott csokoládéval spricceljük.Hűtőben dermesztjük, végül felszeleteljük.



Alapvajkrémet főzünk (ez a mennyiség több süteményhez elég)
1 l tej
60 dkg kristálycukor
15 dkg krémpor
1 kg margarin

1 roládhoz
25 dkg gesztenyemassza, melyből 3dekát félreteszünk a díszítéshez
3-4 cl rum
kevés olvasztott csokoládé a díszítéshez

A tejből, cukorból, krémporból pudingot főzünk, kihűtjük, majd margarinnal kihabosítjuk.
A gesztenyemasszából félretesszük a3 dkg díszítésre szánt mennyiséget, a többit egy tálba tesszük, 3-4 cl rumot adunk hozzá, és elkeverjük. Hozzáadunk egy keveset a kihabosított alapkrémből, ezzel is elkeverjük, majd hozzákeverjük a többi alapkrémet is.
Egy rolád betöltéséhez körülbelül80 dkg krémre van szükség.