2014. március 21., péntek

Orosz krémtorta

 2014. február 10

Hozzávalók

Piskótakarikához:
7 db tojás
14 dkg kristálycukor
17 dkg liszt

Krémhez
3 tojás sárgája
8 dkg kristálycukor
3 dl tej
5 mokkáskanál zselatin
34 dkg felvert tejszín
cukrozott gyümölcsdarabok
rumba áztatott mazsola

Előkészítés: A tortakarikához kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket.
Tészta bekeverése: A tojásokat kettéválasztjuk és a cukor 1/3-val a sárgáját, a 2/3-val a fehérjét habbá verjük. A két habos tömeget egybetelepítjük,majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet.

A kész masszát tortakarikába töltjük, és 160 C-on készre sütjük. (körülbelül 25 perc)
A kisült karikát lisztezett felületre borítjuk, és saját gőzében hagyjuk kihűlni. Kihűlés után három részre vágjuk, és betöltjük a krémmel. Hűtőben pihentetjük, majd csillagcsöves nyomózsákból tejszínhabbal és cukrozott gyümölcsdarabokkal, szeletekre vágott mandulával díszítjük.

Krém készítése:
A három tojás sárgáját, 3 dl tejjel, 5 mokkáskanál zselatinnal, vízgőzön felmelegítjük85-90 C-ra, majd kihűtjük. Ha kihűlt, rumba áztatott mazsolát,cukrozott gyümölcsdarabokat adunk hozzá, és elkeverjük, majd körülbelül 35 dkg felvert tejszínnel készre keverjük. Lehet még beletenni reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése