Hozzávalók
Piskóta karikához:
7 db tojás
14 dkg kristálycukor
17 dkg liszt
Krémhez:
20 dkg joghurt
10 dkg ananászlé
8 dkg kristálycukor
3 db tojás
5 mokkás kanál zselatin
tejszínhab a díszítéshez
1 konzerv ananász (egész szeletek legyenek) 4 karikát vágjunk 4 felé a díszítéshez, a többit pedig pici darabkákra
Előkészítés: A tortakarikához kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket.
Tészta bekeverése:
A tojásokat kettéválasztjuk és a cukor 1/3-át a sárgájával a 2/3-át a
fehérjével habbá verjük. A két habos tömeget egybetelepítjük,fokozatosan
hozzákeverve a lisztet.
Tortakarika: A kész
masszát tortakarikába öntjük, és 160-170 C-on 25 perc alatt készre
sütjük. A kisült karika tetejét lelisztezzük, tetejére fordítva, saját
gőzében hagyjuk hűlni. Kihűlés után 3 részre vágjuk.
Krém készítése:
Az ananászt apródarabokra vágjuk, de 16 szelet nagyobb ananászt félre
teszünk a díszítéshez. A zselatint a cukrot, a tojást és a joghurtot,
ananászlét vízgőz felett 90 C-ra melegítjük, majd állandó kevergetés
mellett lehűtjük. A lehűlt krémhez keverjük az ananászt, és a 3-4 dl
felvert tejszínhabot. Majd ezzel betöltjük a tortát. Egy pici sárga
ételszínezéket cseppenthetünk a joghurthoz, hogy ne legyen nagyon sápadt
a krémünk.
A díszítés: A kész tortát pihentetjük, hűtőben kifagyasztjuk, majd kivágjuk a karikából.Tejszínhabbal és az ananász szeletekkel díszítjük.
https://www.youtube.com/watch?v=Z4FZZI4yr-M
(A joghurtot kevertük az ananászlével. 20 dkg joghurt és 10 dkg ananászlé volt )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése