Hozzávalók
3 dl folyadék
3 tojás sárgája
8 dkg kristálycukor
4 mokkáskanál zselatin
35 dkg felvert tejszín
Az ízesítésnek megfelelően:vanília, kakaópor, kávé
A
pohárkrémek többféleképpen készülhetnek, például pudingos alappal, vagy
zselés krémmel. A gyakorlaton zselés változatot készítettünk. A
folyadék, amit felhasználunk, is többféle lehet, abban közös, hogy
minden esetben 3 dl szükséges. A vaníliásnál 3 dl tej, a
kávésnál,lefőzött kávé mennyiségét egészítjük ki tejjel 3 dl-re, a
meggyesnél csak a gyümölcs levét használjuk, a csokoládésnál szintén 3
dl tejet.
Elkészítés menete:
Az üstbe
beleöntjük a folyadékot,hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját, a 8 dkg cukrot és
a 4mokkáskanál zselatint, elkeverjük, majd tűz fölött 85-90 C-ra
melegítjük, aztán kihűtjük. Ha kihűlt 35 dkg felvert tejszínt keverünk
hozzá, és a krémet poharakba töltjük. Hűtőben valódermesztés után,
nyomózsákból tejszínnel díszítjük. Tehetünk még rá, az ízesítéshez illő
gyümölcsöt, csokoládét,kakaóport, csokoládédíszeket stb.
Ide tartozik a bajor krém is:
Hozzávalók
3 db tojás sárgája
3 dl tej
8 dkg kristály cukor
5 mokkás kanál zselatin
30 dkg felvert tejszínhab
izésítés: citromhéj, narancshéj, vanília, pörkölt, dió.
A
tejet, a cukrot, tojássárgáját és a zselatint hidegen összekeverjük,
majd
vízgőzön 85 C-ra felmelegítjük, majd lehűtjük 30-35 C-ra. Belekeverjük
az izésítő anyagokat, majd a felvert tejszínt és szilikon
formába töltjük. Dermedés után tányérra helyezzük és karamell öntettel,
gyümölccsel, tejszínhabbal díszítjük.
(Készítése tulajdonképpen ugyanaz, mint a pohárkrémeké)
További receptek:http://cukraszsutikvideoval.blog.hu/
http://www.youtube.com/watch?v=UIv8FXw_BtA&feature=youtu.be
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése