2014. április 15., kedd

Pohárkrémek

Hozzávalók
3 dl folyadék
3 tojás sárgája
8 dkg kristálycukor
4 mokkáskanál zselatin
35 dkg felvert tejszín
Az ízesítésnek megfelelően:vanília, kakaópor, kávé

A pohárkrémek többféleképpen készülhetnek, például pudingos alappal, vagy zselés krémmel. A gyakorlaton zselés változatot készítettünk. A folyadék, amit felhasználunk, is többféle lehet, abban közös, hogy minden esetben 3 dl szükséges. A vaníliásnál 3 dl tej, a kávésnál,lefőzött kávé mennyiségét egészítjük ki tejjel 3 dl-re, a meggyesnél csak a gyümölcs levét használjuk, a csokoládésnál szintén 3 dl tejet.

Elkészítés menete:
Az üstbe beleöntjük a folyadékot,hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját, a 8 dkg cukrot és a 4mokkáskanál zselatint, elkeverjük, majd tűz fölött 85-90 C-ra melegítjük, aztán kihűtjük. Ha kihűlt 35 dkg felvert tejszínt keverünk hozzá, és a krémet poharakba töltjük. Hűtőben valódermesztés után, nyomózsákból tejszínnel díszítjük. Tehetünk még rá, az ízesítéshez illő gyümölcsöt, csokoládét,kakaóport, csokoládédíszeket stb.

Ide tartozik a bajor krém is:
Hozzávalók
3 db tojás sárgája
3 dl tej
8 dkg kristály cukor
5 mokkás kanál zselatin
30 dkg felvert tejszínhab
izésítés: citromhéj, narancshéj, vanília, pörkölt, dió.


A tejet, a cukrot, tojássárgáját és a zselatint hidegen összekeverjük, majd vízgőzön 85 C-ra felmelegítjük, majd lehűtjük 30-35 C-ra. Belekeverjük az izésítő anyagokat, majd a felvert tejszínt és szilikon formába töltjük. Dermedés után tányérra helyezzük és karamell öntettel, gyümölccsel, tejszínhabbal díszítjük.
(Készítése tulajdonképpen ugyanaz, mint a pohárkrémeké)


További receptek:http://cukraszsutikvideoval.blog.hu/

 http://www.youtube.com/watch?v=UIv8FXw_BtA&feature=youtu.be

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése